Motorová píla do 200 €



Pre mnohých záujemcov o kúpu benzínovej reťazovej píly je najdôležitejšia položka cena. Prinášam preto zoznam benzínových píl do 200 € na slovenskom trhu aj s komentármi.


HOMELITE HCS 3335 - 149 €

Kategória: hobby

Technické parametre:
- objem motora: nezistený
- výkon: 1,4 kW
- hmotnosť: 4,5 kg
- dĺžka lišty: 35 cm
Popis: Firma HOMELITE v minulosti vyrábala vysokokvalitné prístroje. To bolo v časoch keď sa fabriky nachádzali v USA. Dnes tu máme čistokrvného "číňana". Píla má oproti iným benzínovým pílam pomerne nízkootáčkový motor cca 8000. A výkon 1,4 kW pri nízkootáčkovom motore je žalostný. Píla je slabá, a kvalita tiež. Kúpu neodporúčam.

HECHT 950 D - 159,99 €

Kategória: farma

Technické parametre:
-objem motora: 49,3 cm³
- výkon: 2,2 kW
- hmotnosť: 5,7 kg
- dĺžka lišty: 39 cm
Popis: Jedná sa o pomerne robustne vyzerajúcu pílu. Ako už napovedá cena, jedná sa o čínsky výrobok. Zaujímavosťou je, že predávajúci uvádza výkon motora 2,2kW, no v návode na použitie je uvádzaná hodnota 1,5 kW. Či sa jedná o tlačovú chybu alebo nie, určite to zákazníka zneistí. Dĺžka lišty je neprimeraná k výkonu motora a je preto otázne či by píla dokázala píliť pri plnom zábere. Kúpu píly neodporúčam, nakoľko je veľmi otázna kvalita a životnosť tohoto stroja.

DOLMAR PS 45 - 199,90 €
Kategória: hobby

Technické parametre:
-objem motora: 45,1 cm³
- výkon: 1,7 kW
- hmotnosť: 4,75 kg
- dĺžka lišty: 35 cm
Popis: Lacno pôsobiaca píla vyhrala v Nemecku cenu za dizajn. Dĺžka lišta je primeraná výkonu. Napriek lacno pôsobiacim plastom je píla celkom spoľahlivá. Občas síce hnevá štartovanie, no po záručnej oprave je všetko v poriadku. Kúpu píly odporúčam.



HUSQUARNA 236 - 199 €


Kategória: hobby
Technické parametre:
-objem motora: 38 cm³
- výkon: 1,4 kW
- hmotnosť: 4,7 kg
- dĺžka lišty: 35-40 cm
Popis: Najlacnejšia píla od Husquarny. V materiáloch sa uvádza možná dĺžka lišty až 40 cm, čo však neodporúčam. Silno pochybujem, že by píla prijateľne pracovala s takou dlhou lištou. Pri osadení lišty 35cm,však kúpu odporúčam.


STIHL MS 170D - 199€

Kategória: hobby
Technické parametre:
-objem motora: 30,1 cm³
- výkon: 1,2 kW
- hmotnosť: 4,2 kg
- dĺžka lišty: 30 cm
Popis: Motorová píla s katalyzátorom. Slabý výkon, ktorý však spoľahlivo poháňa dodanú 30cm lištu. Píla výbornej kvality. Dlhá životnosť - kúpu odporúčam.

Ak máte skúsenosti s uvedenými pílami, alebo poznáte iné modely do 200 €, podeľte sa s ostatnými v komentároch.

8 komentárov:

  1. s tym startovanim pri dolmarke je to pravda, mne pocas prace z nicoho nic vyletelo cele... no a som dopilil,ale opravili a odvtedy nic. s pilou som celkom spokojny

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dostal som pílu Stihll181 neviem či mám používať zelený benzín natural 95 ,olej mám štihl červený 1:50,poradťe?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. natural 95 je odporucany benzin,mozes ho pouzit,nezabudni na olej.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Díky Janiucco,benzín som namiešal do 1.litra natural95 som dal 20ml benzínu a začal som prvé rezanie do krbu,pílil som také 15 cm klatiky buka išla ako žihadlo veľmi dobrý stroj táto Stihl181.Po 15 minutach som jej dal odych aj uložil som si drevo a potom znovu asi15.minut ,kým je vzábehu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak dnes som sa po dlhšom čase potešil ,asi pred mesiacom mi ukradli pílu stihl 260, a ja som ostal bez,rozhodol som sa kúpiť niečo za rozumnú cenu. Kúpil som Pílu Timberpro cs 6200 a musím vám povedať ,že sa vyrovná stihlke, reze ako divá. Odporúčam Miro

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Len som zvedavy ako dlho bude pilit, je to CINA

      Odstrániť
  6. Ja mám pílu Hecht 945 už asi 8 rokov, možno viac, presne neviem vtedy ešte za 6480 Sk, dnes je za 119 €. Je stále ako nová. Pravidelne s ňou pílim na jeseň drevo na celú zimu a som s ňou spokojný, lebo som mal Husquarnu, motor ide pekne, ale lieta v šasoch-plastovom obale vybité púzdra a oprava sa rovná kúpe novej Husquarne, alebo sa nedá opraviť!!! Už nikdy viac!!! Radšej každých 8-10 rokov nového lacného číňana za 75-90 € ako značkovú pílu za 400€!!! Fuj, som znechutený zo značkového tovaru!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Rok vlastnim pilu Partner P340s, mala hobby pila, ktoru pouzivam na zahradne prace, a vyrezavanie zahradneho nabytku. Musim povedat, ze pilka nie je zla ale ma svoje kvalitativne chybicky. Posoby dost plastovo a nie velmi robustne, co ma za nasledok, nie velku istotu pri pouzivani. Treba relativne casto dotahovat vsetky skrutky, ktore sa neustale povoluju. Na strane druhej, za malo penazi dost vela muziky. Vykon je dostacujuci, antivybracny system minimalizuje vybracie skutocne dobre, to clovek pociti az pri dlhsej praci s pilou.Male zhrnutie, ak niekto potrebuje malu pilu na pracu v zahrade, pripadne na pripravu palivoveho dreva maleho priemeru, mozem odporucit. S pozdravom Rasty

    OdpovedaťOdstrániť