Kosenie vysokej trávy vyžínačom



Máte doma benzínový vyžínač STIHL a potrebujete kosiť vysokú trávu, alebo raz za čas väčšiu plochu? Práve pre vás existuje hlavica, ktorá to dokáže. Nenahradí síce kovový nôž, ale kosenie je určite pohodlnejšie a rýchlejšie ako s lankom. Hlavica sa volá POLYCUT 6-3 a je to žacia hlava s tromi plastovými "nožíkmi". Nožíky sú voľne uložené na čape takže sa pri kontakte s tvrdými predmetmi "schovajú" do vnútra, čím sa zabezpečuje ich dlhšia životnosť. V balení za cca 20€ nájdeme plastové teleso žacej hlavy, 6 ks plastových nožíkov - 3 sa zakladajú na hlavicu a 3 sú rezervné, spodný kryt žacej hlavy a maticu na dotiahnutie. V balení sa samozrejme nachádza návod na správnu montáž.
Obsah balenia
Nožíky sú síce z plastu, no STIHL sa rozhodne nemá za čo hambiť. Ich životnosť je veľmi dobrá a tých 6 ks v balení môže vydržať aj jednu celú sezónu.

Ako sme si už pri firme STIHL zvykli, po spotrebovaní základného balenia nožov sa dajú kúpiť samostatne, takže netreba znovu kupovať celý set.
Náhradné nože
Pozri aj:
Ako vybrať žacie lanko
Rozdiel medzi vyžínačom a krovinorezom

2 komentáre:

  1. No, tak ako je vidno, tak už je sezona za nami, ale podľa môjho je to úplne ideálne moment, kedy stojí za to si nejaké tie veci potrebné opraviť a na to sú aj moc super weby ako je potrebné tento tu , vďaka ktorému si môžete podľa môjho zohnať celkom dosť lacné náhradné diely na záhradnú techniku ​​:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to vidím prvýkrát :-) . My máme klasickú benzínovú kosačku a kosí sa mi s ňou dobre. Záhradu nemáme nijakú veľkú, takže na kosenie ttravy nepotrebujem nič špeciálne. Bohato mi stačí, že manžel konečne vymenil pri kosačke nože a olej. Benzín si už zvládam dolievať sama :-) .

    OdpovedaťOdstrániť