Pílenie betónu motorovou pílou? Pre nový nemecký vynález žiadny problém.




Jedná sa o motorovú pílu STIHL MS 461 upravenú na rezanie betónu. Tento zázrak nesie označenie GS 461. Používa 2-mix technológiu motora a systém predradeného separátora vzduchového filtra - dlhá životnosť filtračného systému.






Je vybavená prípojkou vody, na chladenie lišty. Zaujímavosťou je, že voda prúdi vnútornými kanálmi v lište a chladí sa zároveň aj predné koliesko lišty. Voda ostáva v obehu dlhšie, takže sa netreba báť ani vysokej spotreby.










Vo výbave je aj predný gumený kryt, chrániaci kľukovú skriňu pred poškodením pri plnom "ponorení" do betónu.











Novinkou je aj použite "Toolless" uzáveru nádrže, ktorý umožňuje otváranie a zatváranie bez použitia náradia a tiež chráni palivo pred prachom, ktorý pri pílení betónu vzniká.







Reťaz tvoria diamantové segmenty, ktoré umožňujú pílenie nielen čistého betónu, ale hlavne pílenie betónu vystuženého železnými prútmi.
Zaujímavé je že ju momentálne neponúka slovenský ani český dovozca, čo sa časom určite zmení aj napriek nie najnižšej cene. Domov si ju asi kúpi málokto :-) Táto píla stojí podľa nemeckej stihl.de 2790 €. Náhradná reťaz 399 € a náhradná lišta 249 €.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára