História spoločnosti Jonsered


V krajine, ako je Švédsko, kde 75% povrchu pokrýva les, je úplne normálne, že je lesný priemysel jedným z najdôležitejších obchodných odvetví. Ďalším typickým znakom pre Švédsko je snaha o technický pokrok. Nie je preto náhoda, že prvá ľahká reťazová píla pre jedného človeka na svete bola vynájdená vo Švédsku už v roku 1954. Presnejšie povedané, uzrela svetlo sveta v malej priemyselnej dedine Jonsered, ktorá sa nachádza v zalesnenej oblasti niekoľko kilometrov severovýchodne od Göteborgu.

Vo vtedajších škandinávskych lesných obciach po generácie žili profesionálni drevorubači, drsní muži, ktorí bývali a pracovali v skromných podmienkach v náročnom klimatických podmienkach. Jedným z hlavných cieľov spoločnosti Jonsered bola snaha o to, aby bol ich život jednoduchší a menej nebezpečný.

Inžinieri spoločnosti Jonsered od tej doby pokračovali vo svojej práci a udávali tempo vývoja profesionálnych reťazových píl až k súčasným modelom s inovatívnymi riešeniami, medzi ktoré napríklad patrí: reťazová brzda, tlmenie vibrácií alebo turbo systém čistenia vzduchu. Vyvinuli tiež modernú techniku ​​prerezávania a rozšírili tento účinný a pracovne úsporný spôsob do celého sveta.

Pre profesionálnych a poloprofesionálnych užívateľov reťazových píl je značka Jonsered dodnes synonymom skutočne efektívneho a spoľahlivého partnera do lesa. Naše znalosti ľahkých konštrukcií, výkonných motorov, ergonómie a starostlivosti o prírodu stáli aj pri zrode pokročilého modelového radu, ktorý spoločnosť Jonsered teraz ponúka. Odkaz a priekopnícky duch, ktorý si so sebou nesieme až do dnešných dní.
zdroj: Jonsered

Pozri aj:

História motorových píl McCulloch
História motorových píl Husqvarna:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára